Verschillende crash dieten

Ben je van plan om binnenkort een crash dieet te gaan doen? Wellicht heb je al gehoord dat je met een crash dieet op een eenvoudige en snelle manier veel gewicht kunt kwijtraken. Er zijn verschillende soorten crash diëten. In dit artikel willen wij graag een aantal van deze diëten met je bekijken. Hoe werken ze precies en wat eet je nou eigenlijk tijden deelname aan zo’n dieet?

Het ziekenhuisdieet

Een heel bekend crash dieet is het ziekenhuisdieet. In 5 dagen kun je op eenvoudige wijze 5 kilo kwijtraken. Waarom heet dit dieet eigenlijk “het ziekenhuisdieet”. Vroeger werd dit dieet gebruikt voor mensen die een operatie moesten ondergaan maar te zwaar waren. Om ze op korte termijn toch te kunnen opereren moesten ze deelnemen aan het ziekenhuisdieet. Door hun deelname vielen ze binnen enkele dagen vele kilo’s af.

Tegenwoordig wordt dit dieet door veel Nederlanders gebruikt om op eenvoudige en snelle wijze gewicht kwijt te raken. Tijdens het dieet mag je zoveel koffie en thee drinken als je wilt. Belangrijk hierbij is wel de suiker, die moet je volledig weglaten. Ben je gewend om koffie met suiker te drinken, dan zul je dus even aan suikervrije koffie moeten wennen.
Wat eet je in de ochtend? Elke ochtend eet je eigenlijk het zelfde, namelijk een grapefruit of sinaasappel, geroosterde boterham of één beschuit. Zoals gezegd mag je hierbij onbeperkt koffie en thee drinken.

In de middag eet je hetzelfde als in de ochtend, maar je mag er ook yoghurt en een ei bij eten.
Ook ’s avonds lijkt het eetschema veel op de ochtend en middag. Je mag echter ook een stukje vlees eten, namelijk bief tartaar. Ook mag je in de avond een tomaatje eten.
Het ziekenhuisdieet in het weekend
Het ziekenhuisdieet 7 dagen achter elkaar volgen is niet verantwoord. Daarom mag je in het weekend normaal eten. Wil je echter een maximaal effect bereiken en zoveel mogelijk gewicht verliezen, ga dan niet snaaien. Trek dus niet 3 zakken chips open, want dan hebben de voorgaande dagen van weinig eten niet het gewenste effect. Let dus ook in het weekend op wat je eet als je bezig bent met het ziekenhuisdieet. Op die manier kun je een maximaal effect bereiken en de kilo’s kwijt raken die je dwars zitten.

Het soepdieet

soep crash dieet
We hebben net gezien dat het ziekenhuisdieet behoorlijk eentonig is. Met het soepdieet is dit niet veel anders. Kies er namelijk voor om een soepdieet te doen, dan eet je zo’n beetje alle dagen van de week soep. Je kunt wel begrijpen dat je met alleen maar soep en wat fruit snel gewicht kunt kwijtraken. Wil je ook snel wat kilo’s kwijt, wellicht is het soepdieet dan een goed idee voor je. Natuurlijk moet je wel van soep houden, anders worden en 7 zware dagen!

Crash dieet 1 week

Als we het hebben over het soepdieet en het ziekenhuisdieet dan vallen deze allebei in de categorie crash dieet 1 week. Langer deelnemen aan dergelijke diëten is zeer onverstandig, want dat is niet goed voor je lichaam. Wat je natuurlijk wel kunt doen is het crash dieet af en toe te gebruiken.
Een valkuil is vaak dat je na het crashdieet direct weer gaat eten zoals je gewend was. Het grote nadeel hiervan is dat je al heel snel weer terug bent op je oude gewicht. Het is de kunst om na het crashdieet goed te letten op je voeding en niet teveel producten te eten waar je snel van aankomt.

Snel crash dieet

Een snel crash dieet kan dus heel effectief zijn als je volgende week een paar kilo minder wilt weten. Welk crash dieet het beste bij je past is moeilijk te zeggen. Als je totaal niet van soep houdt kun je het beste gaan voor het ziekenhuisdieet. Vind je soep echter heerlijk en ben je niet zo van de beschuit en geroosterde boterhammen, dan past het soepdieet beter bij je.
Wij wensen je enorm veel succes als je aan de slag gaat met een crash dieet. Het is vaak lastig om een dergelijk dieet langer dan 3 dagen vol te houden, maar het gaat je vast lukken als je bedenkt waarvoor je het doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *